×
|

Coachend leiderschap

Coachend leiderschap is dé trend in Leiderschap naar 2020 en verder.

Onze gecertificeerde coaches - met een rijke track record op C-level bij multinationale bedrijven en een solide academische background - zijn pioniers van deze expertise in Europa. Hoe werken wij?

 1. Leiders zijn de sleutel
  Een gedragsverandering bij werknemers vereist dat leiders in de organisatie consequent het goede voorbeeld geven. Alleen dan verbreek je oude patronen en bereik je duurzame gedragsverandering.
  Medewerkers zijn alleen bereid hun gedrag aan te passen als ze hun leiders vertrouwen. Daarom moet u als coachend leider het gewenste gedrag vertonen, het bewust aanmoedigen en consequent ongewenst gedrag corrigeren.
   
 2. Het doel
  Coachend leiderschap is voor leidinggevenden een zeer essentieel proces bij het delegeren van taken en verantwoordelijkheden, het ontwikkelen en het motiveren van medewerkers. Het doel is uiteindelijk om medewerkers taakvolwassen te maken. Door deze stijl van leidinggeven haal je het beste uit je medewerkers, niet door het zelf te doen en/of het voor te kauwen, maar door hen de mogelijkheid te bieden om zelf te reflecteren en tot een oplossing te komen. Het maakt henzelf sterker en aanspreekbaar voor hun eigen gedrag, hun succes en hun eventuele falen.
   
 3. Voor wie?
  Coachend Leiderschap is gericht op...